телефон: +359 888 832 855

гр. Кърджали, ул. „Георги Бенковски“ № 8

Подробен списък на услугите извършвани от
Дентална Клиника „Минев“ гр. Кърджали

За 2012 год. здравноосигурените лица над 18 годишна възраст имат право на един преглед и две лечебни дейности - пломби или вадене на зъб. НЗОК поема по-голямата част от цената на манипулацията като останалата се поема от пациента. Здравноосигурените до18 годишна възраст имат право на преглед и четири лечебни дейности - пломба, кореново лечение (най-много две) или вадене на зъб. В някои от манипулациите има минимално доплащане. За бременни НЗОК отпуска допълнително един преглед със снемане на зъбен статус. Всички манипулации се отразяват в Здравната книжка на осигуреното лице. Повече подробности можете да научите като посетите Oфициалният уеб сайт на НЗОК.

Почистване на зъбен камък

 Зъбният камък и плаката са натрупвания върху зъбите и са отговорни за голям брой заболявания, както на зъбите, така и на венците. Самият зъбен камък представлява плака, която с времето се е втвърдила. Тя се състои от бактерии, хранителни остатъци и клетки на организма, които в контакт с венците причиняват заболявания като пародонтит (пародонтоза) и гингивит. Дентална КлиникаМинев“ извършва ПОЧИСТВАНЕ зъбен камък с ултразвуков апарат, полиране и избелване на зъбите (с цел предотвратяване на възпаления на гингивата и зъбоподдържащия апарат, както и по-естетичен вид).

Лечение на кариес

 Винаги, когато забравяме (не успяваме или не можем) да почистим зъбите си след хранене, кисeлината образуваща се в устната ни кухина, оказва крайно отрицателно влияние върху зъбите като разрушава техният зъбен емайл. Повечето кариеси започват и протичат почти без болка, докато не стане твърде късно. След като заболи, в повечето случаи се налага зъбът да бъде умъртвен, а в някои случаи и изваден, което ускъпява лечението, докато при един рутинен преглед проблема, би могъл да се отстрани бързо и лесно с едно посещение на Дентална КлиникаМинев“.

Лечение на периодонтит

 Периодонтитът е болезнено възпалително заболяване на периодонциума (околозъбните тъкани). Може да протича остро или хронично. Лечението на гранулома е консервативно или хирургично. Консервативното лечение се състои в механична и химична обработка, дезинфекция и запълване на кореновите канали. При неуспех се провежда хирургично лечение - отстраняване на гранулома и възстановяване на физиологичното равновесие. Лечението се извършва по метода на топлата ветикална кондензация.

Лечение на пулпит

 Зъбната пулпа е кухината на всеки зъб, в която се намират нервите и кръвоносните съдове, които изхранват зъба. Пулпитът е възпаление на зъбната пулпа, което може да бъде остро или хронично. Дължи се най-често на кариес, достигнал кухината на зъба. Лечението на пулпита е едно от най-трудните в денталната медицина. То изисква търпение, прецизност, опит и най-важното - не трябва да се подценява нито един етап от цялостната процедура по лечението на пулпита. Дентална КлиникаМинев“ предлага професионално лечение на пулпит.

Избелване на зъби

 Има много неща, които би трябвало да знаете преди да се подложите на подобна манипулация. Избелването по характер е козметична процедура. Изберете професионалният екип стоматолози от Дентална КлиникаМинев“, за да преценим точно кой тип избелваща процедура ще повлияе най-добре на зъбите Ви. Стоматологът ще определи, доколко избелващите процедури ще бъдат ефективни за вас. Избелващите агенти не могат да коригират всички видове петна по зъбите.

Полиране на зъби

 Зъбният камък и плаката са причинители на голяма част от проблемите и заболяванията, свързани със зъбите и венците. Те водят не само до болка, а дори и до загуба на здрави зъби. Полирането на зъбите не само връща естествения им цвят и блясък, но и значително забавя новото образуване на плака и зъбен камък. Неприятните петънца по зъбите, които се появяват следствие на консумирането на оцветяващи храни, напитки и пушене, често ни смущават и причиняват дискомфорт.

Поставяне на импланти

 Поставянето на импланти се извършва съвместно с Д-р Радослав Симов, с дългогодишен опит в кранио-фациалната хирургия, пионер в имплантологията и лицево-челюстната хирургия. Заедни с него бе избрана имплантната система ALPHA BIO, която показа своята висока надеждност в практиката. Имплантите с нанотехнологията, която се използва за тяхното създаване, правят остеоинтеграцията бърза и стабилна (времето, за което имплантът се вгражда в костта). Задължително условие, преди да се пристъпи към поставяне на импланти е изследването с 3D скенер, което дава възможност точно да се определи мястото на позициониране на имплантите.

Пародонтална хирургия

 Пародонталната хирургия - основен компонент в комплексното лечение на пародонтопатиите. Вашият пародонтолог трябва да направи много внимателна оценка на заболяването и състоянието на пародонта Ви, преди да реши, че имате нужда от пародонтална хирургия. За всеки отделен пациент се изработва индивидуален план за лечение, съобразен специално с неговите нужди и очаквания. Целта на всяка пародонтална терапия е да се възстанови доброто пародонтално здраве. Изборът на хирургична техника зависи от вида и тежестта на заболяването и от други условия в устата.